Skip to content

Adevaratul gust al sosului de soia invechit in
KIOKE (butoaie de cedru).

Sosul de soia produs traditional in kioke se invecheste precum vinul. Fiecare producator are un terroir microbial unic, ce da un gust si o aroma distincta sosului sau de soia. Kinbue Shoyu perpetueaza aceasta metoda traditionala de productie, rezultand un sos de soia cu adevarat premium.

Ca un vin fin.

Este o mare diferenta intre aroma unui sos de soia produs modern in cisterne de otel si cel maturat traditional in butoaie de cedru, la fel cum un vin invechit in butoaie de stejar este mult superior unui vin obisnuit. Butoaiele de cedru sunt casa unor culturi active de microbi si drojdie care dezvolta in timp caracteristicile sosului de soia. Este un ecosistem complicat din care rezulta o aroma complexa, ce poate avea pana la 300 componente diferite. Kinbue Shoyu este un produs premium si, la fel ca un vin fin, are o aroma bogata si un gust complex.

Aroma complexa, bogata in umami.

Kinbue Shoyu foloseste fermentatia naturala ce are loc odata cu schimbarile de temperatura sezoniale. Aceste schimbari fac culturile de koji sa desfaca si sa modifice proteinele din boabele de soia si amidonul din grau, in timp ce drojdia produce aroma si gust. Un minim de 1 an, pana la 3 ani sunt necesari pentru acest proces. Rezultatul este o concentratie mai mare de componente umami si acid glutamic, cu un gust si o aroma desavarsite.

Descopera varietatile de shoyu

MATURARE

Scurta
6-12 luni

UMAMI

Scoate in evidenta gustul natural al ingredientelor.

Shiro

Cat mai simplu

Un sos de soia cu o culoare deschisa, aurie, cautat de connuisseurs. Folosit pentru supe clare sau oua savuroase.

Usukuchi

Sos de soia “Light”

Culoarea de chihlimbar si gustul puternic sarat il face iubit de chefii kansei. Se foloseste in bucataria japoneza pentru a lasa culoarea si aroma dashi sa straluceasca. Un singur strop in loc de sare este suficient.

Koikuchi

Sosul soia de fiecare zi

Pese 80% din sosul de soia produs intra in categoria asta. Cauta o nuanta de rosu-maro ca semn al prospetimii.

Saishikomi

Complex si bogat in umami

Un sos de soia complex, maturat pentru o perioada lunga. Bogat in umami, este perfect pentru sashimi.

MATURARE

Lunga
2-3 ani

UMAMI

Un gust complex, bogat in umami.

Tamari

Umami Nr. 1

Folosindu-se mai multe boabe de soia si mai putina apa, rezulta un elixir gros si inchis la culoare, bogat in umami.

shoyu-pairing

Ti s-a parut interesant? Distribuie mai departe.