Adevaratul gust al sosului de soia invechit in
KIOKE (butoaie de cedru).
Sosul de soia produs traditional in kioke se invecheste precum vinul. Fiecare producator are un terroir microbial unic, ce da un gust si o aroma distincta sosului sau de soia. Kinbue Shoyu perpetueaza aceasta metoda traditionala de productie, rezultand un sos de soia cu adevarat premium.
Ca un vin fin.
Este o mare diferenta intre aroma unui sos de soia produs modern in cisterne de otel si cel maturat traditional in butoaie de cedru, la fel cum un vin invechit in butoaie de stejar este mult superior unui vin obisnuit. Butoaiele de cedru sunt casa unor culturi active de microbi si drojdie care dezvolta in timp caracteristicile sosului de soia. Este un ecosistem complicat din care rezulta o aroma complexa, ce poate avea pana la 300 componente diferite. Kinbue Shoyu este un produs premium si, la fel ca un vin fin, are o aroma bogata si un gust complex.
Aroma complexa, bogata in umami.
Kinbue Shoyu foloseste fermentatia naturala ce are loc odata cu schimbarile de temperatura sezoniale. Aceste schimbari fac culturile de koji sa desfaca si sa modifice proteinele din boabele de soia si amidonul din grau, in timp ce drojdia produce aroma si gust. Un minim de 1 an, pana la 3 ani sunt necesari pentru acest proces. Rezultatul este o concentratie mai mare de componente umami si acid glutamic, cu un gust si o aroma desavarsite.
Descopera varietatile de shoyu
MATURARE
Scurta
6-12 luni
UMAMI
Scoate in evidenta gustul natural al ingredientelor.
Shiro
Cat mai simplu
Un sos de soia cu o culoare deschisa, aurie, cautat de connuisseurs. Folosit pentru supe clare sau oua savuroase.
Usukuchi
Sos de soia “Light”
Culoarea de chihlimbar si gustul puternic sarat il face iubit de chefii kansei. Se foloseste in bucataria japoneza pentru a lasa culoarea si aroma dashi sa straluceasca. Un singur strop in loc de sare este suficient.
Koikuchi
Sosul soia de fiecare zi
Pese 80% din sosul de soia produs intra in categoria asta. Cauta o nuanta de rosu-maro ca semn al prospetimii.
Saishikomi
Complex si bogat in umami
Un sos de soia complex, maturat pentru o perioada lunga. Bogat in umami, este perfect pentru sashimi.
MATURARE
Lunga
2-3 ani
UMAMI
Un gust complex, bogat in umami.
Tamari
Umami Nr. 1
Folosindu-se mai multe boabe de soia si mai putina apa, rezulta un elixir gros si inchis la culoare, bogat in umami.